Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat de ingevoerde gegevens voor commerciële doeleinden gebruikt kunnen worden.
Copyright © 2020 All Rights Reserved
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!
Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat de ingevoerde gegevens voor commerciële doeleinden gebruikt kunnen worden.
Analyse van uw wensen, de topografie en bijzonderheden van de plaats (oriëntatie, heersende wind, bestaande elementen), de tijd die u erin kunt investeren en uw budget.
Er wordt een voorbereidend project ontwikkeld dat de volgende zaken inhoudt:
Na de presentatie van het voorontwerp wachten we uw feedback en opmerkingen af, we bespreken deze samen om te bepalen welke wijzigingen eventueel moeten worden aangebracht bij het afronden van uw project.
Presentatie van het volledige project met kleuring, indicatie van de niveaus, voorstel van materialen, massa-plan van de plantages en budgettering van elk item.
Tijdens de realisatie van de ruwbouw beginnen we met het maken van het gedetailleerde beplantingsplan met fotopresentatie.
Onze landschapsarchitecten selecteren de planten zorgvuldig om een gediversifieerd en evenwichtig geheel te creëren op het vlak van de verspreiding van de bloei, de hardnekkige structuren in de winter en met respect voor het milieu.
Hier vindt u een overzicht van onze rol in het ontwerp van uw permacultuurtuin, volgens de O.G.B.E.D.I.O.-methode:
Wij observeren de topografie van uw land, eventuele waterzakken, microklimaten, wegen en gebouwen, schaduwen, etc…
We houden rekening met de externe omgeving van uw land (cultuurgebieden, bos, dorp, naburige tuinen, wetlands, enz…) en passen ons project daarop aan.
We passen het project aan in functie van de beschikbare middelen die we waarderen: energiebronnen (zonneschijn, waterbeheer en -opslag, hout, …), het aantal familieleden die zich in de tuin wensen te engageren, de tijd die ze ter beschikking hebben, financiële beperkingen, …
We analyseren uw project in zijn geheel en haalbaarheid en we stellen oplossingen voor die zijn aangepast aan uw wensen, uw behoeften, maar ook aan uw middelen.
Het is nu tijd om uw tuin te ontwerpen door hem zo goed mogelijk te integreren:
We voeren uw project uit en stellen een actieplan op: met wat, met wie, waar, wanneer, hoe.
Wij begeleiden u bij het onderhoud van uw tuin, wij zorgen voor organische mest en mulching, wij beheren de recyclage van organisch afval: bladeren, versnipperd snoeiafval, gemaaid gras, …, “Niets gaat verloren, alles wordt getransformeerd”. Wij bieden u ook oplossingen in overeenstemming met de specifieke kenmerken van uw tuin.
Wilt u meer weten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen om uw vragen te stellen en samen uw permacultuurproject te bespreken.
Gedifferentieerd beheerbeheer maakt deel uit van een duurzame ontwikkelingsaanpak en maakt het mogelijk om een evenwicht te vinden tussen de ontvangst door het publiek en de ontwikkeling van de biodiversiteit.
Henrion Landscapers staat dicht bij de natuur en is zich bewust van de ecologische uitdagingen en wil een eco-verantwoordelijke houding aannemen in haar benadering van het werk.
Levendige en interactieve groene zones creëren de mogelijkheid tot contact tussen mensen. Deze interacties zijn een manier om deel te nemen aan het leven van het bedrijf. Deze kwaliteitsgroene ruimten dragen ook bij aan de gezondheid, het verminderen van stress, het bevorderen van buitenactiviteiten en het verbeteren van de werksfeer van de werknemers. Een serene, kalmerende, levensbevorderende werkomgeving is een garantie voor kwaliteitswerk en menselijkheid.
Deze ruimtes worden dragers en etalages voor milieubewustzijn en ontwikkeling die de waarden van het bedrijf uitvergroten. Het bedrijf kan een eco-burger wordendoor zijn personeel aan te moedigen de aanpak van het bedrijf thuis na te bootsen.
Een gedifferentieerd beheer beantwoordt dus aan een behoefte om essentiële begrippen (kennis en werking van de bodem, de planten en de fauna) die voordien vergeten waren, opnieuw te leren kennen.
De uitvoering ervan is ook een vector voor een nieuwe kijk op de kunst van het tuinieren. Het is een kwestie van verbreding en vernieuwing van de vaardigheden van de landschapsspelers in het licht van de milieu-uitdagingen.
Het woord permacultuur ontstaat door een combinatie van de woorden “permanent” en “landbouw”. Het is dus in een eerste instantie een duurzamere manier van landbouwproductie. Het concept van ‘permacultuur’ is sindsdien echter veel verder uitgebreid en heeft betrekking op meer dan enkel groentepraktijken. Het is een levensfilosofie en verwijst naar de kunst van het menselijk ecosysteembeheer, geïnspireerd door de werking van de natuur zelf, die niet alleen de zorg voor de natuur en het land omvat, maar ook de habitat, de technologie, het onderwijs, de gezondheid en de economie.
Vandaag de dag is er één zeer duidelijk observatie op te merken: de huidige modellen, of het nu gaat om landbouw-, economische of sociale modellen, zijn niet gegrond op een duurzame levenswijze. Ze putten de biodiversiteit en de natuurlijke hulpbronnen uit die essentieel zijn voor ons overleven.
We moeten bijgevolg andere mogelijkheden vinden om onze toekomst en die van de overige levende wezens waarmee we de planeet delen, veilig te stellen.
Permacultuur is zonder twijfel een krachtig instrument dat we tot onze beschikking hebben om deze omgeving te helpen regenereren. Het stelt ons in staat om uit onze huidige piramidale voorstelling van het evenwicht op aarde te komen: roofdieren aan de top, met planten en micro-organismen aan de basis. Deze visie leidt tot een notie van superioriteit. OMaar we weten nu dat alle elementen van de keten van elkaar afhankelijk zijn en met elkaar verbonden zijn, in een cirkelvormig en niet een piramidaal systeem: als we de cirkel doorbreken, vervalt alles.
Installeer regenwateropvangsystemen, draai de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen, …
op basis van producten die gezonder zijn voor mens en milieu (witte azijn, zeep van Marseille en zwarte zeep, bicarbonaat, etherische oliën, …)
van het zichtbare (bodem, water, …) tot het onzichtbare (atmosfeer, micro-organismen, …), probeer samen te werken tegen de natuur in plaats van haar tegen te werken.
Kom uit je virtuele wereld, breng tijd door met je kinderen, deel met hen deze opvatting van het leven, neem de tijd om te vertragen, maak een verbinding op lokaal niveau door middel van spannende projecten (het beheer van een natuurgebied, een gemeenschappelijke moestuin, vergroening van een wijk, behoud van amfibieën, …).
Het delen van gewasoverschotten, informatie, filosofie, helpt ook om een link te leggen rond positieve elementen.